Jaukus derinys: rikotos apkepas su špinatais ir bulvėmis


Rikotos apkepas su špinatais ir bulvėmis, receptai, apkepas, greitai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm

Gaminimas 20 min

Kepimas 40 min

Orkaitės temperatūra 180 °C


Rikotos apkepui su špinatais ir bulvėmis reikia;

  • 4 vid. dydžio virtos bulvės

  • 400 g rikotos

  • 2 kiaušiniai

  • 100 g šviežių špinatų

  • 1 svogūnas

  • 1 šaukštelis cukraus

  • 2 šaukštai lydyto sviesto

  • Druskos

  • Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto

  • 40 g miltų


Orkaitę galite įsigyti www.pigu.lt


1. Svogūną supjaustykite, pakepinkite lydytame svieste su cukrumi. Suberkite supjaustytus špinatų lapus, pakepinkite tiek, kad lapai nuvystų, pabarstykite tarkuotu muskato riešutu.

2. Bulves supjaustykite riekelėmis. Rikotą sumaišykite su kiaušiniais, špinatais, atsargiai pamaišykite su bulvių riekelėmis ir miltais.

3. Gautą masę sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 min.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg