top of page

Jau pasiilgote? Apelsinų sultyse marinuota silkė su paprikomis ir juodos duonos skrebučiais

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2021-03-07
  • 1 min. skaitymo

Nei Kūčios, nei Kalėdos, bet silkės kartais imame ir užsimanome. Gaivaus, spalvoto ir duona kvepiančio silkės patiekalo receptas.


Silkė su duonos trupiniais, Alfo receptas
Kerbiaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.


Silkės patiekalui pagaminti reikia:

  • 240 g silkės filė

  • 3 apelsinų

  • 150 g juodos duonos

  • 1 rausvojo svogūno

  • 300 g keptų marinuotų paprikų

  • 100 g mėgstamų salotų

  • 160 g tuno gabaliukų aliejuje

  • šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių

  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Silkės filė apibarstykite tarkuota apelsinų žievele ir užpilkite šviežiai spaustomis apelsinų sultimis. Uždenkite ir palikite marinuotis bent 8 val.

  2. Duoną supjaustykite, šiek tiek paskrudinkite ir sulaužykite smulkiais gabalėliais.

  3. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, paprikas – kubeliais.

  4. Nukoškite tuną ir lėkštėje sumaišykite su pjaustytomis daržovėmis ir žalumynais.

  5. Pagardinkite citrinos sultimis, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.

  6. Ant viršaus išdėliokite pjaustytos marinuotos silkės gabaliukus.



bottom of page