Kuo nustebinti svečius? Gal salotomis, kuriose skaniai sau sugyvena švieži pomidorai, vynuogės ir mocarela? Atrodytų, kad pomidorai ir mocarela yra klasika, bet ši kiek kitokia.
Receptas, kurį verta įsidėmėti: gaminsite dažnai, pažadame.

2 asm.
Pomidorų salotoms pagaminti reikia:
400 g įvairių pomidorų
200 g žaliųjų vynuogių su šakelėmis
1 ryšulėlio bazilikų
1 šakelės mėtų
2 vnt. itališko buivolių pieno mocarelos sūrio SORI (su saugoma kilmės vietos nuoroda)
40 g kepintų kedrinių pinijų
4–5 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Vynuogių šakeles apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite įkaitintame grilyje po 30 sekundžių iš abiejų pusių. Vynuoges atvėsinkite ir nuskabykite.
Pomidorus supjaustykite vienodais, kąsnio dydžio gabaliukais. Vynuoges perpjaukite per pusę, jeigu reikia pašalinkite sėklas.
Pomidorus, vynuoges sudėkite į dubenį ir permaišykite su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais.
Bazilikams ir mėtoms nuskabykite lapelius. Su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite itališką buivolių pieno mocarelos sūrį SORI ir apibarstykite jį druska.
Didesnius bazilikų ir mėtų lapelius sukapokite ir sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Pomidorų ir vynuogių salotas sudėkite į lėkštę, ant jų dėkite bazilikų lapelius, mocarelos sūrį, apibarstykite kedrinėmis pinijomis, pašlakstykite gautu žolelių aliejumi ir patiekite.
Skanaus!