top of page

Įdomesnė agurkų šaltsriubės variacija (Receptas)

Vasarą atgaivinti gali ne tik kokteiliai ar ledai, bet ir šaltos sriubos, o ši tikrai taps viena jūsų trokštamiausių.

agurkų šaltsriubė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

1–2 asm.

Gaminimo laikas: 10 min.


Agurkų šaltsriubei pagaminti reikia:

  • 1 šaukšto pistacijų

  • 1 šaukšto migdolų

  • 1 šaukšto moliūgų sėklų

  • 1 šaukšto OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikos

  • Žiupsnelio KOTANYI malto kumino

  • 2–3 trumpavaisių agurkų

  • 1 saujos mėtų lapelių

  • 4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 150 g graikiško jogurto

  • 250 g ŽEMAITIJOS kefyro

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio

  • 1 skiltelės česnako

  • 3–4 ančiuvių

  • 1 saujelės kalendrų lapelių

1. Pistacijų riešutus sudėkite į keptuvę. Migdolų riešutus pasmulkinkite peiliu ir su moliūgų sėklomis sudėkite šalia pistacijų.

2. Apšlakstykite OBELIŲ saulėgrąžų aliejumi ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.

3. Kepkite ant nedidelės kaitros apie 5 min.

4. Agurkus supjaustykite kubeliais, mėtas susmulkinkite, SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir viską sumaišykite.

5. Sudėkite graikišką jogurtą ir užpilkite ŽEMAITIJOS kefyru. Pagardinkite KOTANYI druska, pipirų mišiniu ir tarkuota česnako skiltele.

6. Į apkepusius riešutus sudėkite smulkintus ančiuvius ir gerai išmaišykite.

7. Sriubą pilkite į lėkštę, ant viršaus sudėkite kepintus riešutus su ančiuviais, viską papuoškite kalendrų ir mėtų lapeliais.

8. Pagardinkite žiupsneliu šviežiai grūstų pipirų.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page