Vasarą atgaivinti gali ne tik kokteiliai ar ledai, bet ir šaltos sriubos, o ši tikrai taps viena jūsų trokštamiausių.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1–2 asm.
Gaminimo laikas: 10 min.
Agurkų šaltsriubei pagaminti reikia:
1 šaukšto pistacijų
1 šaukšto migdolų
1 šaukšto moliūgų sėklų
1 šaukšto OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikos
Žiupsnelio KOTANYI malto kumino
2–3 trumpavaisių agurkų
1 saujos mėtų lapelių
4–5 SPILVA marinuotų agurkėlių
150 g graikiško jogurto
250 g ŽEMAITIJOS kefyro
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio
1 skiltelės česnako
3–4 ančiuvių
1 saujelės kalendrų lapelių
1. Pistacijų riešutus sudėkite į keptuvę. Migdolų riešutus pasmulkinkite peiliu ir su moliūgų sėklomis sudėkite šalia pistacijų.
2. Apšlakstykite OBELIŲ saulėgrąžų aliejumi ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.
3. Kepkite ant nedidelės kaitros apie 5 min.
4. Agurkus supjaustykite kubeliais, mėtas susmulkinkite, SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir viską sumaišykite.
5. Sudėkite graikišką jogurtą ir užpilkite ŽEMAITIJOS kefyru. Pagardinkite KOTANYI druska, pipirų mišiniu ir tarkuota česnako skiltele.
6. Į apkepusius riešutus sudėkite smulkintus ančiuvius ir gerai išmaišykite.
7. Sriubą pilkite į lėkštę, ant viršaus sudėkite kepintus riešutus su ančiuviais, viską papuoškite kalendrų ir mėtų lapeliais.
8. Pagardinkite žiupsneliu šviežiai grūstų pipirų.
Gardžių atradimų.
Comments