top of page

Gurmaniška užkandėlė – riešutais ir sūriu įdaryti svogūnai


Riešutais ir sūriu įdaryti svogūnai, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 4 vid. dydžio raudonųjų svogūnų

  • 50 g smulkintų graikinių riešutų

  • 50 g šviežio sūrio

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

  • 1 šaukšto balzaminio acto kremo

  • Žiupsnelio druskos

  • Šlakelio aliejaus

  • 4–8 KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė riekelių


  1. Svogūnus perpjaukite per pusę, išimkite kelis vidinius žiedus. Nupjaukite viršūnėles taip, kad svogūnai stabiliai stovėtų. Pabarstykite juos druska, pašlakstykite balzaminio acto kremu.

  2. Sūrį sutrupinkite, sumaišykite su riešutais ir Provanso žolelėmis. Pripildykite svogūnus įdaro, pašlakstykite aliejumi. Sudėkite viską į skardelę ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 min.

  3. Ant svogūnų uždėkite po kelias riekeles KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė ir patiekite.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page