top of page

Grilyje kepti vištienos suktinukai su bulvytėmis ir pomidorų salsa (Receptas)

Grilio sezonas tik įsibėgėja – prieskonių gamintojas KOTANYI kviečia išbandyti kuo daugiau ir kuo įdomesnių grilio patiekalų.

Prosciutto kumpeliu, šviežiais bazilikais įdaryta grilyje apkepta vištienos krūtinėlė su grilintomis bulvytėmis nokautuos bet kokį kepsnį. Puikus patiekalas pietums arba vakarienei. Patiekite su pomidorų salsa. Tai dar vienas italų virtuvės šedevras jūsų skonio teismui.


grilyje kepti vištienos suktinukai su keptomis bulvytėmis_receptas
KOTANYI nuotr.


4 asm.


Vištienos suktinukams su bulvytėmis ir pomidorų salsa pagaminti reikia:

  • 800 g bulvyčių.

  • Alyvuogių aliejaus

Vištienos suktinukams:

  • 4 gabalėlių (apie 200 g) vištienos krūtinėlės filė

  • 8 prosciutto kumpio gabalėlių

  • 20 g šviežio baziliko

  • 20 g parmezano sūrio

  • 4 šaukštų saulėgrąžų aliejaus

  • 4 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 4 arbatinių šaukštelių KOTANYI Česnakinė vištiena prieskonių.

  • 4 arbatinių šaukštelių jūros druskos

  • 4 arbatinių šaukštelių KOTANYI maltų juodųjų pipirų

Pomidorų salsai:

  • 1 askaloninio česnako (šaloto)

  • 200 g slyvinių pomidorų

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 citrinos

  • 1 šaukštelio KOTANYI maltų bazilikų

  1. Nuplaukite bulves ir išvirkite su odele.

  2. Vištienos krūtinėlės filė perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Aštriu peiliu perpjaukite filė išilgai perpus.

  3. Plonyčius vištienos filė gabalėlius iš abiejų pusių aptepkite KOTANYI česnakinės vištienos prieskonių mišiniu, tada kiekvieną uždenkite prosciutto kumpio skiltele ir keliais šviežio baziliko lapeliais. Ant viršaus užtarkuokite parmezano. Vištienos filė susukite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais, pavyzdžiui, dantų krapštukais.

  4. Pomidorų salsai smulkiai supjaustykite šalotą ir vyšninius pomidorus, sumaišykite viską su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir KOTANYI maltais bazilikais. Pagardinkite druska ir pipirais.

  5. Vištienos suktinukus įtrinkite saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant grotelių iš visų pusių apie 8–10 minučių. Tada leiskite trumpam „pailsėti".

  6. Išvirtas bulves aptepkite alyvuogių aliejumi ir greitai apkepkite, kad gražiai apskrustų. Pagardinkite druska ir pipirais.

  7. Vištienos suktinukus patiekite su keptomis bulvėmis ir pomidorų salsa.


 

Kuo ypatingi KOTANYI prieskoniai?


1. 100 proc. natūralu, todėl „stipru“ be stipriklių. Natūralios prieskoninės žolelės pačios gamtos yra apdovanotos intensyviomis aromato bei skonio savybėmis, jų nereikia stiprinti skonio nei kvapo stiprikliais.

2. Pojūčiai nemeluoja. „Kotantyi“ dešimtmečių patirtis yra neįkainojama, kai atrinktų prieskoninių augalų savybes reikia įvertinti pojūčiais: prieskoniai yra liečiami, ragaujami, uostomi, vertinama jų išvaizda – į prekybą patenka tik tie, kurie atinkta itin griežtus reikalavimus. Beje, tai pirmas atrankos etapas, vykstantis prieskonių augintojo žemėse – tai tiekimo grandinę padaro kur kas tvaresnę.

3. Patikimiausia. Kokybė yra užauginama, todėl prieskoninius augalus „Kotanyi“ superka tik iš itin patikimų, laiko ir ilgalaikės partnerystės patikrintų tiekėjų.

4. Objektyvūs tyrimai. Patikimi partneriai ir nuolat atliekami objektyvūs žaliavos tyrimai – tai būdas, kurio dėka išvengiama visų įmanomų kokybei neigimą poveikį turinčių atsitiktinumų. Nors žaliava superkama tik iš mažiausiai užterštų regionų, nuolat atliekamos patikros dėl pesticidų likučių ir teršalų, taip pat išsamūs mikrobiologiniai testai.

5. Be priemaišų. Taip pat nuolat tikrinamas žaliavos grynumas, kad, pavyzdžiui, raudonėlyje neįsimaišytų alyvuogių lapeliai.

6. Kiek eterinių aliejų? Cheminiai testai padeda nustatyti, koks kiekis eterinių aliejų yra tiriamojoje medžiagoje. Tai svarbu, nes didesnis eterinių aliejų kiekis lemia intensyvesnį skonį ir aromatą!

7. Jokių modifikuotų produktų. „Kotanyi“ kokybės standartai neleidžia naudoti modifikuotų produktų – prieskoniai ir jų mišiniai yra išskirtinai natūralūs.

8. Sertfikuota produkcija. „Kotanyi“ kokybės ir maisto saugos valdymo sistema pagrįsta maisto pramonės reikalavimais ir aukšto lygio ISO 9001:2015 bei „IFS Food 6.1“ reikalavimais. Dalis „Kotanyi“ asortimento sertifikuota kaip ekologiškas pagal (ES) reglamentą nr. 2018/848


Daugiau receptų su KOTANYI prieskoniais rasite čia


 


Su KOTANYI skaniau.


Kommentarer


Naujausi įrašai

bottom of page