top of page

Grikių plovas su antiena


Reikia:

  • 680 g LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 4 vid. dydžio morkų

  • 500 ml grikių

  • 6–8 džiovintų slyvų

  • 100 ml nekvapnaus aliejaus

  • 1 šaukšto malto kumino

  • 1⁄2 šaukšto raudonųjų paprikų

  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos


1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde.

2. Sausoje keptuvėje pakepinkite prieskonius (kuminą, kalendras, paprikas), kol jų aromatas suintensyvės.

3. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apkeps. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite supjaustytą LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą (troškinti, kepti).

4. Kai mėsa apkeps, tuomet grąžinkite į puodą daržoves, ant viršaus užberkite grikius, pakepintus prieskonius ir čiobrelį. Pabarstykite druska. Slyvas, jei didelės, perpjaukite pusiau ir sudėkite ant grikių. Užpilkite vandens tiek, kad virš produktų vandens būtų maždaug per nykštį.

5. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite maždaug 30 min. Prieš patiekdami užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Naujausi įrašai

bottom of page