Maistingos grikių salotos su keptomis paprikomis ir morkomis gali būti ir pusryčių, ir vakarienės lengvas ir sveikas patiekalas. Jeigu liko nesuvalgytų grikių, kitą dieną papildykite juos daržovėmis ir skanaus!
4 asm
Gaminimas 20 min
Kepimas 25 min
Grikių salotoms su paprikomis ir morkomis pagaminti reikia:
150 g grikių kruopų
1 pakelio traškių morkyčių
2 paprikų
1 aitriosios paprikos
1 šaukšto aliejaus
½ šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
1 šaukštelio maltų kalendrų
1 šaukštelio malto kumino
½ šaukštelio cinamono
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto citrinos sulčių
1 nedidelio svogūno
4 skiltelių česnako
3–4 petražolių šakelių
30 g moliūgų arba saulėgrąžų sėklų
1. Grikių kruopas išvirkite biriai.
2. Traškias morkytes ir paprikas sudėkite į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Kepkite apie 20–25 min. Išimkite ir ataušinkite. Nulupkite paprikų odelę.
3. Prieskonius pusę minutės pakepinkite aliejuje (kad sušiltų), suberkite supjaustytą nedideliais kubeliais svogūną bei česnaką ir trumpai pakepkite, kol svogūnai suminkštės.
4. Prieskonių mišinį su keptais svogūnais sumaišykite su virtais grikiais ir sudėkite daržoves.
5. Prieš patiekdami pabarstykite petražolėmis ir moliūgų arba saulėgrąžų sėklomis.
Skanaus!
Comments