top of page

Greitas svogūnų pyragas (Receptas)

Turgūs ir daržovių skyriai jau kvepia šviežiais svogūnų laiškais ir svogūnėliais. Gardinkite jais ne tik šaltibarščius. Būtinai išbandykite ir greitai pagaminamą svogūnų pyragą. Galite gardinti jį smaragdiniu žolelių aliejumi. Mėgaukitės juo ne tik namuose, bet ir išvykose į gamtą.

svogūnų pyragas_receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


4 asm.


Greitam svogūnų pyragui pagaminti reikia:

  • 250 g svogūnų laiškų su svogūnėliais

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių

  • 1–2 ančiuvių

  • 1 šaukšto RAMBYNO lydyto tepamo sūrelio su žolelėmis

  • 4 didesnių kiaušinių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 50 ml grietinėlės

  • 2 tortilijų

  • 40 g DŽIUGAS kietojo sūrio 36 mėn. brandinimo

1. Svogūnų laiškams nupjaustykite šakneles ir juos pačius supjaustykite griežinėliais.

2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, įkaitinkite ir apkepinkite svogūnų laiškus. Berkite KOTANYI juodųjų pipirų ir KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių. Kai svogūnai

pradės šiek tiek ruduoti, juos nuimkite nuo kaitros. Dėkite ančiuvių, RAMBYNO lydyto tepamo

sūrelio su žolelėmis ir viską išmaišykite.

3. Į dubenį muškite kiaušinius, išplakite juos, įberkite KOTANYI druskos, pipirų, pilkite grietinėlės

ir išmaišykite.

4. Į kepimo skardelę, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite tortilijas, kad jos pilnai uždengtų dugną. Įtarkuokite DŽIUGAS kietojo sūrio 36 mėn. brandinimo ir paskleiskite po visą plotą. Taip pat sudėkite svogūnų masę ir paskirstykite po visą dugną.

5. Pilkite kiaušinio plakinį ir ant viršaus sudėkite aliejumi suvilgytas svogūnų laiškų šakneles.

6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 25–30 min.


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.

 

PATARIMAI

1. Svogūnų masę galite paskaninti kepta ar rūkyta žuvimi, vištiena ar kumpiu.

2. Šį pyragą galite paskaninti smaragdiniu aliejumi.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page