Jeigu turite mėgstamų žalumynų, kurių nesunaudojate, neleiskite jiems sudžiūti nei supūti: gaminkite naminį žolelių aliejų, kuris puikiai tiks salotoms gardinti ar kepsneliams marinuoti.
Žolelių aliejui pagaminti reikia:
75–100 g krapų
75–100 g petražolių
400 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
1. Žoleles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Į ZYLE daugiafunkcinį kombainą dėkite žoleles, pilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų,
viską susmulkinkite. Tada nustatykite 40 °C temp. ir toliau smulkinkite apie pusantros minutės.
3. Ant dubens uždėkite didesnį sietelį ir dėkite į jį sumaltą masę. Palikite aliejų atsiskirti nuo tirščių.
PATARIMAI
1. Aliejui taip pat galite naudoti bazilikus.
2. Pasirinkite vienos rūšies žoleles arba jas maišykite su kitomis.
3. Likusius tirščius galite užšaldyti ir panaudoti skaninant sriubas ar troškinius.
Skanaus,