Ypatingas svogūnų pyragas (Receptas)
- prieš 5 valandas
- 1 min. skaitymo
Svogūnai dažnai lieka antrame plane kaip patiekalų prieskoniai ar priedai, tačiau šiame recepte jie yra pagrindiniai herojai. Karamelizuotų, saldžiai salsvų svogūnų įdaras sviestinės tešlos glėbyje sukuria labai jaukų, sotų, labai naminio pyrago jausmą. Tai klasikinio prancūziško „quiche“ įkvėpta versija, kuri puikiai tinka tiek pietų stalui, tiek vakarienei ar kaip užkandis vakarėlyje.
Paprastas, bet kartu ir rafinuotas – šis svogūnų pyragas įsitvirtins jūsų mėgstamiausių receptų sąraše.

Paruošimo laikas: 65 min.
6-8 asm.
Pyragui pagaminti reikia:
2 morkų
100 g minkšto sviesto
80 g miltų
60 g avižinių dribsnių
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 nubraukto šaukštelio druskos
Įdarui:
3–4 svogūnų
50 g sviesto
100 ml grietinėlės
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g kietojo sūrio
Morkas sutarkuokite gana smulkiai. Suminkykite kartu su sviestu. Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Šį mišinį sumaišykite su sviestu ir morkomis.
Tešlą paskleiskite 22 cm skersmens formoje, formuodami dugną ir šonus. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje su sviestu, kol suminkštės. Sumaišykite grietinėlę, paplaktus kiaušinius, druską ir pipirus. Suberkite svogūnus ir kietąjį sūrį, permaišykite ir šį mišinį paskleiskite ant pyrago pagrindo.
Šaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 20 min.
Gardžių atradimų.