Ypatingas svogūnų pyragas (Receptas) VMGonline
top of page

Ypatingas svogūnų pyragas (Receptas)

  • prieš 5 valandas
  • 1 min. skaitymo

Svogūnai dažnai lieka antrame plane kaip patiekalų prieskoniai ar priedai, tačiau šiame recepte jie yra pagrindiniai herojai. Karamelizuotų, saldžiai salsvų svogūnų įdaras sviestinės tešlos glėbyje sukuria labai jaukų, sotų, labai naminio pyrago jausmą. Tai klasikinio prancūziško „quiche“ įkvėpta versija, kuri puikiai tinka tiek pietų stalui, tiek vakarienei ar kaip užkandis vakarėlyje.

Paprastas, bet kartu ir rafinuotas – šis svogūnų pyragas įsitvirtins jūsų mėgstamiausių receptų sąraše.

Svogūnų pyragas, Verdu ir kepu, VMGonline
VMG nuotr.

Paruošimo laikas: 65 min.

6-8 asm.


Pyragui pagaminti reikia:

  • 2 morkų

  • 100 g minkšto sviesto

  • 80 g miltų

  • 60 g avižinių dribsnių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 nubraukto šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 3–4 svogūnų

  • 50 g sviesto

  • 100 ml grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 100 g kietojo sūrio


  1. Morkas sutarkuokite gana smulkiai. Suminkykite kartu su sviestu. Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską. Šį mišinį sumaišykite su sviestu ir morkomis.

  2. Tešlą paskleiskite 22 cm skersmens formoje, formuodami dugną ir šonus. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min.

  3. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje su sviestu, kol suminkštės. Sumaišykite grietinėlę, paplaktus kiaušinius, druską ir pipirus. Suberkite svogūnus ir kietąjį sūrį, permaišykite ir šį mišinį paskleiskite ant pyrago pagrindo.

  4. Šaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 20 min.


Gardžių atradimų.

bottom of page