Jeigu mėgstate čili sriubą, tiesiog privalote išbandyti ir šį čili patiekalą. Greitas gardžioji čili sriubos apkepo receptas.
#Alfasvienasnamuose galite žiūrėti čia
Čili sriubos apkepui pagaminti reikia:
1 svogūno
Saujos šviežių vyšninių pomidoriukų
2 rozmarino šakelių
300 g NATURLI sojos kukuliukų
1–2 česnako skiltelių
Žiupsnelio SANTA MARIA cinamono
Žiupsnelio SANTA MARIA kalendros
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
Žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių
100 g konservuotų pupelių
50 g SPILVA marinuotų paprikų
1 šaukšto SANTA MARIA aštraus aitriųjų paprikų padažo
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos
480 g SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Daržovinis“
Žiupsnelio DANSUKKER cukraus
8 riekelių TOSTE skrudinimo duonos vaikams
4–6 SPILVA marinuotų agurkėlių
150 g tarkuoto mocarelos arba fermentinio sūrio
Pusės citrinos žievelės
Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošimui)
Aliejaus (kepimui)
Pomidoriukus supjaustykite per pusę. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais.
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ar puode. Sudėkite svogūną, rozmariną. Lengvai pakepinkite.
Suberkite atšildytus NATURLI sojos kukuliukus, česnaką. Įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“, SANTA MARIA cinamono, SANTA MARIA kalendros ir rūkytos paprikos. Viską maišykite.
Suberkite pomidorus, pupeles, SPILVA marinuotas paprikas, įpilkite SANTA MARIA aštraus aitriųjų paprikų padažo, viską maišykite ir porą minučių apkepinkite. Įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir pipirų.
Supilkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Daržovinis“. Įberkite cukraus ir viską maišykite. Apkepinkite ir nuimkite nuo ugnies.
Į 200 oC įkaitintą orkaitę su karšto oro apipūtimo ir grilio funkcija, sudėkite apkepinti Toste skrudinimo duoną vaikams ir apskrudinkite iš vienos pusės.
Ant apkepintos duonos sudėkite paruoštą troškinį. Padenkite visas riekeles. Susmulkinkite SPILVA marinuotus agurkėlius ir berkite ant apkepo. Viską padenkite sūriu. Dėkite į 195 oC įkaitintą orkaitę su karšto oro apipūtimo funkcija ir kepkite apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir lengvai apkeps.
ALFO PATARIMAI:
· Neperkepkite daržovių, kad pomidorai neištižtų.
· Į troškinį galite įpilti sultinio ir valgyti šį patiekalą kaip sriubą.
· Apkepą reikėtų ruošti su šviesia TOSTE skrudinimo duona, o ne kitomis tamsiomis duonomis.
· Apkepą galite papuošti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, patarkuoti citrinos žievelės.
· Prie apkepo labai tiks grietinė arba natūralus jogurtas.
· Apkepas skanus tiek šaltas, tiek karštas.
Skanaus!
Comentarios