Gaminimas 30 min.
Reikia:
1 vid. dydžio žiedinis kopūstas
1 nedidelė cukinija
2 paprikos
2 aitriosios paprikos
6–8 skiltelės česnako (didelės)
Nedidelė kekė vynuogių (galima ir žaliųjų, bet mėlynosios atrodo įspūdingiau)
1 obuolys
Ryšelis čiobrelių
Marinatui:
2 l vandens
150 ml baltojo vyno acto (6 %)
150 ml aliejaus
3,5 šaukšto druskos
3 šaukštai cukraus
150 ml baltojo vyno acto (6 %)
2 l vandens
1. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais, išimkite cukinijų, paprikų, obuolio sėklas. Daržoves ir vaisius supjaustykite vid. dydžio gabaliukais. Viską sudėkite į gilesnį indą, tarp daržovių pakaišiokite čiobrelių.
2. Užvirinkite vandenį su actu, druska ir cukrumi. Verdančiu marinatu užpilkite daržoves, permaišykite ir užpilkite aliejaus.
3. Šiek tiek paslėkite ir palikti 1 parą kambario temperatūroje. Po to dėkite į šaldytuvą. Ragaukite po 3 dienų.
Skanaus!
Comments