Ruduo gausus grybų, todėl negailėkite jų šiai nuostabiai užtepėlei, kurią drąsiai galima vadinti grybų sviestu, pasigaminti. Mėgausitės net užsimerkę! Labai geras pagardas ir pusryčių sumuštiniui (ir net omletui), ir vakarėlio užkandžiui– patiekite su krekeriais.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Grybų užtepėlei pagaminti reikia:
1 vidutinio svogūno
½ mėlynojo svogūno
3 česnakų skiltelių
1 saujos rudųjų pievagrybių
2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
40 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošti)
GAIDELIS krekerių „Klasika“ (patiekti)
Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakus susmulkinkite, grybus pjaustykite griežinėliais.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, ištirpinkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, suberkite svogūnus, grybus, išmaišykite ir pakepinkite apie 5–7 min.
Supilkite KIKKOMAN sojų padažą, suberkite česnaką, pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu, maišydami kepinkite dar keletą min.
Į elektrinį trintuvą sudėkite dalį apkeptų grybų ir svogūnų. Viską gerai sutrinkite.
Į lėkštę sudėkite užtepėlę, ant viršaus – kepintus grybus, papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
Patiekite su GAIDELIS krekeriais „Klasika“.
Gardžių atradimų.