top of page

Greita užtepėlė su grybais (Receptas)

Ruduo gausus grybų, todėl negailėkite jų šiai nuostabiai užtepėlei, kurią drąsiai galima vadinti grybų sviestu, pasigaminti. Mėgausitės net užsimerkę! Labai geras pagardas ir pusryčių sumuštiniui (ir net omletui), ir vakarėlio užkandžiui– patiekite su krekeriais. 

grybų užtepėlė_grybų sviestas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

4 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Grybų užtepėlei pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio svogūno 

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 3 česnakų skiltelių

  • 1 saujos rudųjų pievagrybių

  • 2 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus 

  • 40 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto 

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošti)

  • GAIDELIS krekerių „Klasika“ (patiekti)


  1. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakus susmulkinkite, grybus pjaustykite griežinėliais.

  2. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, ištirpinkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, suberkite svogūnus, grybus, išmaišykite ir pakepinkite apie 5–7 min.

  3. Supilkite KIKKOMAN sojų padažą, suberkite česnaką, pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu, maišydami kepinkite dar keletą min. 

  4. Į elektrinį trintuvą sudėkite dalį apkeptų grybų ir svogūnų. Viską gerai sutrinkite. 

  5. Į lėkštę sudėkite užtepėlę, ant viršaus – kepintus grybus, papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. 

  6. Patiekite su GAIDELIS krekeriais „Klasika“. 


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page