Niekada mums bulvių nebus per daug! Vasarą bulvių gratinas gali tapti tikra iškylos žvaigžde. Žinoma, nepamirškite po tokio patiekalo atsigaivinti arbūziniu kokteiliu.
Video receptą žiūrėkite čia.
4 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Bulvių ir grybų pyragui paruošt reikia:
6–8 bulvių
4 svogūnų
150 g grietinėlės
100 g DŽIUGAS tarkuoto kietojo sūrio
2–3 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
1 saujos šitakių
2–3 skiltelių česnako
1 saujelės krapų
½ stiklinės GUBERNIJA tamsios ruginės duonos giros
Keleto šakelių rozmarino
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
1. Nuvalytas bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir užmerkite šaltame vandenyje.
Palaikykite apie 20 min.
2. 2 svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su bulvėmis.
3. Pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu, užpilkite grietinėle ir sudėkite
DŽIUGAS tarkuotą kietąjį sūrį. Gerai išmaišykite.
4. Kepimo indelius ištepkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejumi.
5. Bulvių mišinį padalinkite į indelius ir uždenkite kepimo folija.
6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20 min. uždengus folija ir dar 20 min. atidengus.
7. Šitakius supjaustykite griežinėliais, likusius svogūnus – kubeliais. Česnako skilteles ir
krapus susmulkinkite.
8. Įkaitintoje ZYLE keptuvėje su aliejumi kepkite smulkintus svogūnus ir grybus apie
2–3 min.
9. Sudėkite smulkintus česnakus, pasūdykite, pagardinkite KOTANYI pipirų mišiniu ir
supilkite GUBERNIJA tamsią ruginę duonos girą.
10. Troškinkite apie 5 min., kol nugaruos gira.
11. Ant iškepto gratino barstykite krapus ir sudėliokite troškintus grybus.
12. Papuoškite rozmarino šakelėmis.
Gardžių atradimų.
#Džiugas #
Gubernija