Kūčių grybų pyragas


Kūčų grybų pyragas, Alfo receptai, Alfas vienas namuose, sluoksniuota tešla

#Alfasvienasnamuose video receptą rasite ČIA


Grybų pyragui reikia:

  • 1 lakšto MANTINGOS bemielės sluoksniuotos tešlos

  • 300 g grybų (baravykai, pievagrybiai, „shitaki“)

  • 1 didelio svogūno

  • 1 didelės morkos

  • DVARO sviesto 82 % rieb. (kepti)

  • Žiupsnelio kmynų

  • Alyvuogių aliejaus (kepti)

  • Kuokštelio čiobrelių

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“

  • Kuokštelio petražolių

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 2 šaukštų DAUMANTŲ majonezo „Klasikinis“

  • 1 kiaušinio

1. MANTINGOS sluoksniuotą tešlą atšildykite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Truputį iškočiokite ir dėkite į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi.

2. Supjaustykite grybus, svogūnus. Sutarkuokite morką. Į keptuvę dėkite DVARO sviestą 82 % rieb., svogūnus, įberkite kmynų, įpilkite truputį aliejaus, kad nepridegtų. Šiek tiek apkepkite. Suberkite morkas, grybus ir kepkite, kol lengvai apskrus. Neperkepkite ir nepamirškite pamaišyti, daržovės neturi per daug suminkštėti.

3. Nuskabykite čiobrelių lapelius ir berkite ant grybų. Viską sumaišykite. Pabaigoje įdėkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“, viską išmaišykite su smulkintomis petražolėmis. Nuimkite nuo ugnies. Įberkite SANTA MARIA akmens druskos bei SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“.

4. Įpjaukite tešlą palei perimetrą – įsivaizduojamą 1,5 cm pločio rėmelį, bet neperpjaukite iki galo. Ant tešlos tepkite DAUMANTŲ majonezą „Klasikinis“.

5. Į vidų „rėmelio“ dėkite paruoštus grybus.

6. Išplakite kiaušinį ir plakiniu ištepkite pyrago kraštus. Kepkite įkaitintoje iki 170–180 °C orkaitėje apie 15–20 min.

7. Galite papuošti čiobreliais.