top of page

Kūčių vakarienei – Kūčių grybų pyragas (Receptas)

Jau kelis metus iš eilės šis receptas yra vienas ieškomiausių receptų likus mažiau nei savaitei iki Kūčių vakarienės. Greitai pagaminamas, be to, jame persipina labai tradiciniai skoniai ir ingredientai su šiek tiek netradiciniais, kaip antai, baravykai su „shitaki“ grybais.

Kūčų grybų pyragas_Alfo receptai_Alfas vienas namuose_sluoksniuota tešla
VMG nuotr.

#Alfasvienasnamuose video receptą rasite ČIA


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Grybų pyragui pagaminti reikia:

  • 1 lakšto MANTINGOS bemielės sluoksniuotos tešlos

  • 300 g grybų (baravykai, pievagrybiai, „shitaki“)

  • 1 didelio svogūno

  • 1 didelės morkos

  • DVARO sviesto 82 % rieb. (kepti)

  • Žiupsnelio kmynų

  • Alyvuogių aliejaus (kepti)

  • Kuokštelio čiobrelių

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“

  • Kuokštelio petražolių

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 2 šaukštų DAUMANTŲ majonezo „Klasikinis“

  • 1 kiaušinio

1. MANTINGOS sluoksniuotą tešlą atšildykite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Truputį iškočiokite ir dėkite į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi.

2. Supjaustykite grybus, svogūnus. Sutarkuokite morką. Į keptuvę dėkite DVARO sviestą 82 % rieb., svogūnus, įberkite kmynų, įpilkite truputį aliejaus, kad nepridegtų. Šiek tiek apkepkite. Suberkite morkas, grybus ir kepkite, kol lengvai apskrus. Neperkepkite ir nepamirškite pamaišyti, daržovės neturi per daug suminkštėti.

3. Nuskabykite čiobrelių lapelius ir berkite ant grybų. Viską sumaišykite. Pabaigoje įdėkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“, viską išmaišykite su smulkintomis petražolėmis. Nuimkite nuo ugnies. Įberkite SANTA MARIA akmens druskos bei SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“.

4. Įpjaukite tešlą palei perimetrą – įsivaizduojamą 1,5 cm pločio rėmelį, bet neperpjaukite iki galo. Ant tešlos tepkite DAUMANTŲ majonezą „Klasikinis“.

5. Į vidų „rėmelio“ dėkite paruoštus grybus.

6. Išplakite kiaušinį ir plakiniu ištepkite pyrago kraštus. Kepkite įkaitintoje iki 170–180 °C orkaitėje apie 15–20 min.

7. Galite papuošti čiobreliais.


ALFO PATARIMAI:

· Galite į pyragą įdėti mėsos, jeigu gaminate ne Kūčioms, pvz.: KITCHEN ME karštai rūkytą antienos filė su oda.

· Nepridėkite per daug įdaro, nes tešlai bus sunku iškepti.

· Galite daryti ne vieną didelį pyragą, bet daug mažų pyragaičių.

· Pyrago kraštus galite apibarstyti sezamo sėklomis, kmynais ar kitomis sėklomis.

· Jeigu liko įdaro, jį galite valgyti kartu su omletu ar tiesiog užsidėti ant duonos.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page