Indijoje populiarių čatnių seriją pradėjome nuo braškėmis kvepiančio čatnio recepto, kurį tikrai verta išbandyti kiekvienam, ieškančiam neatrastų skonių lobyno. O trokštantiems daugiau idėjų, siūlome šį sodrios spalvos ir ne ką mažiau išskirtinio skonio gervuogių ir burokėlių duetą. Išmėginkite ir patys įsitikinsite – ši ryškiaspalvė sąjunga, sustiprinta aitriosios paprikos drožlėmis bei česnako gabalėliais, užliūliuos net išrankiausių skonio receptorius!
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_5256b915140147c98854a97b1fc4fc84~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_5256b915140147c98854a97b1fc4fc84~mv2.jpg)
Gervuogių ir burokėlių čatnis
1 stiklinės gervuogių
1 stiklinės kubeliais pjaustytų virtų burokėlių
½ puodelio cukraus
¼ puodelio obuolių acto
1 šaukšto aitriosios paprikos drožlių
2 šaukšto smulkinto česnako
žiupsnelio druskos ir pipirų
Sudėkite visus ingredientus ir virkite apie 20 min. ant mažos ugnies.