top of page

Sultingas ir burnoje tirpstantis ančiukas vos per 10 min. (Receptas)

Pagal šį recepą gardų ir sutingą ančiuką vaišių stalui paruošite lengvai ir neįtikėtinai greitai.



 

Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.


 

kepta antis_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


5–6 asm.


Ančiukui paruošti reikia:

  • 1 KITCHEN ME virto-kepto ančiuko

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 1 KOTANYI cinamono lazdelės

  • 150–200 ml VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“

  • 2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 3–4 šaukštų KIKKOMAN BBQ terijakio padažo

  • 100–150 g gervuogių ir šilauogių

1. KITCHEN ME virtą-keptą ančiuką dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 160 °C

temp. apie 1 val., kol gražiai apskrus odelė.

2. Į keptuvę dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, smulkintą česnaką, KOTANYI

cinamono lazdelę ir kaitinkite.

3. Kai česnakai lengvai apkeps, pilkite #VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno

„Winterspice“, KIKKOMAN padažo „Ponzu“ ir KIKKOMAN BBQ terijakio padažo. Viską

išmaišykite ir kaitindami nugarinkite vyną.

4. Prieš baigiant kaitinti padažą, suberkite uogas.

5. Padažu aptepkite ančiuką ir toliau kepkite orkaitėje apie ? min.

6. Iškepusį ančiuką dėkite į serviravimo lėkštę, aplink pilkite padažo. Galite papuošti eglės šakelėmis.

PATARIMAI

1. Patiekite su savo mėgstamu garnyru: bulvių koše, skrudintomis bulvytėmis ar ryžiais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page