Pagal šį recepą gardų ir sutingą ančiuką vaišių stalui paruošite lengvai ir neįtikėtinai greitai.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
5–6 asm.
Ančiukui paruošti reikia:
1 KITCHEN ME virto-kepto ančiuko
2 skiltelių česnako
2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1 KOTANYI cinamono lazdelės
150–200 ml VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“
2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
3–4 šaukštų KIKKOMAN BBQ terijakio padažo
100–150 g gervuogių ir šilauogių
1. KITCHEN ME virtą-keptą ančiuką dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 160 °C
temp. apie 1 val., kol gražiai apskrus odelė.
2. Į keptuvę dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, smulkintą česnaką, KOTANYI
cinamono lazdelę ir kaitinkite.
3. Kai česnakai lengvai apkeps, pilkite #VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno
„Winterspice“, KIKKOMAN padažo „Ponzu“ ir KIKKOMAN BBQ terijakio padažo. Viską
išmaišykite ir kaitindami nugarinkite vyną.
4. Prieš baigiant kaitinti padažą, suberkite uogas.
5. Padažu aptepkite ančiuką ir toliau kepkite orkaitėje apie ? min.
6. Iškepusį ančiuką dėkite į serviravimo lėkštę, aplink pilkite padažo. Galite papuošti eglės šakelėmis.
PATARIMAI
1. Patiekite su savo mėgstamu garnyru: bulvių koše, skrudintomis bulvytėmis ar ryžiais.
Gardžių atradimų.
Comentários