top of page

Gardusis vištienos troškinys su moliūgais (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • prieš kelias sekundes
  • 1 min. skaitymo

Jeigu reikia pavalgyti greitai, sveikai ir skaniai, rinkitės troškinį. Pabandykite greito, aromatingo ir švelnaus skonio patiekalo su vištiena ir moliūgais receptą, kuris tiks ir pietums, ir vakarienei, patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Vištienos troškinys su moliūgais, vieno pudo patiekalas, vištiena, patiekalai su vištiena, moliūgas, Alfo Ivanausko receptai
VMG nuotr.


4 asm

Gaminimas 15 min

Kepimas 30 min


Troškiniui su vištiena ir moliūgais reikia:

  • 8 vištienos blauzdelės

  • 100 ml jogurto

  • 2 skiltelės česnako

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 600 g moliūgo minkštimo

  • 1 šaukštelis cukraus „Farinas“ (jei pageidaujama)

  • 15 g sviesto

  • 5–6 šalavijų lapeliai

  • Druskos


  1. Orkaitėje įjunkite viršutinį keptuvą (grilį).

  2. Jogurtą sutrinkite trintuvu su česnaku, šaukštu aliejaus, paprika ir druska.

  3. Vištienos blauzdeles keliose vietose įpjaukite iki kaulo, įtrinkite jogurto marinatu, sudėkite ant grotelių, po apačia uždėkite skardą ir kepkite 25 min. Per tą laiką apverskite, kad apskrustų iš visų pusių.

  4. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite moliūgą, supjaustytą kubeliais, su cukrumi, pabarstykite druska, įpilkite vandens, įberkite smulkintų šalavijų lapelių ir troškinkite, kol kepa vištiena.

  5. Išimkite vištieną, sudėkite ją į moliūgų troškinį, įdėkite sviesto ir viską užvirinkite.


Gardžių atradimų.


bottom of page