Gardus ir taupus lęšių troškinys su pievagrybiais


Gardusis troškinys, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 15 min


Reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 250 g pievagrybių

  • 1 saldžiosios paprikos

  • 310 g arba 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų lęšių

  • 250 ml trintų pomidorų

  • 1 šaukštelio džiovinto baziliko

  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Cukraus (pagal skonį)

  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol taps permatomi. Suberkite pievagrybius – jei nedideli, nepjaukite, o didesnius perpjaukite į dvi–keturias dalis. Trumpai apkepkite.

  2. Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų ir grybų. Kepkite, kol paprika suminkštės. Tuomet suberkite GLOBUS garuose ruoštus lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.

  3. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite skonį cukrumi.

Daugiau išradingų ir skanių receptų rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį galite įsigyti ČIA

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg