Žaibiška lęšių sriuba (Receptas)
- vmgonline
- prieš kelias sekundes
- 1 min. skaitymo
Sriuba, kurią galima pavadinti ir daržovių troškiniu. Maistinga, daržovinga, subalansuota, greitai paruošiama. Jeigu naudosite jau išvirtus lęšius, dar greičiau negu greitai. Beje, bulves ne pjaustykite, o laužykite. Pabandykite ir suprasite, kodėl.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Lęšių sriubai išvirti reikia:
1 morkos
1 šaukšto aliejaus
1,5 l vandens (arba sultinio)
150 g smulkių rudųjų lęšių
2–3 bulvių
3 šaukštų trintų pomidorų padažo
Žiupsnelio jūros druskos
Morką supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morką.
Įpilkite vandens, užvirinkite ir suberkite lęšius. Virkite 20 min.
Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Suberkite į sriubą. Virkite, kol suminkštės.
Kai bulvės išvirs, sudėkite trintų pomidorų padažą ir dar pavirkite 3–4 min. Paskaninkite druska.
Jei sriuba yra per skysta, tiesiog sutrinkite kelis bulvių gabaliukus. Palikite pastovėti 3–4 min. ir patiekite, pabarstę mėgstamais žalumynais.
Gardžių atradimų!























