Žaibiška lęšių sriuba (Receptas) VMGonline
top of page

Žaibiška lęšių sriuba (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • prieš kelias sekundes
  • 1 min. skaitymo

Sriuba, kurią galima pavadinti ir daržovių troškiniu. Maistinga, daržovinga, subalansuota, greitai paruošiama. Jeigu naudosite jau išvirtus lęšius, dar greičiau negu greitai. Beje, bulves ne pjaustykite, o laužykite. Pabandykite ir suprasite, kodėl.


žaibiška lęšių sriuba, receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


Lęšių sriubai išvirti reikia:

  • 1 morkos

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1,5 l vandens (arba sultinio)

  • 150 g smulkių rudųjų lęšių

  • 2–3 bulvių

  • 3 šaukštų trintų pomidorų padažo

  • Žiupsnelio jūros druskos


  1. Morką supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir pakepinkite morką.

  2. Įpilkite vandens, užvirinkite ir suberkite lęšius. Virkite 20 min.

  3. Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Suberkite į sriubą. Virkite, kol suminkštės.

  4. Kai bulvės išvirs, sudėkite trintų pomidorų padažą ir dar pavirkite 3–4 min. Paskaninkite druska.

  5. Jei sriuba yra per skysta, tiesiog sutrinkite kelis bulvių gabaliukus. Palikite pastovėti 3–4 min. ir patiekite, pabarstę mėgstamais žalumynais.


Gardžių atradimų!

bottom of page