Gaivios salotos su riešutų sviesto padažu


2 asm.

Gaminimas 15 min.


Reikia:

  • ½ šaukšto sojų padažo

  • 1 skiltelės česnako

  • nedidelio gabalėlio imbiero šaknies

Padažui:

  • 50 g žaliųjų žirnelių

  • 1 šaukšto kepintų sezamų sėklų

  • kelių šaukštų kepintų žemės riešutų

  • 1 ilgavaisio agurko

  • 1 mango

  • 50 g ryžių arba pupelių vermišelių

  • ½ šaukšto šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

1. Vermišelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kelias minutes pastovėti. 2. Perliekite šaltu vandeniu ir nukoškite. 3. Nuluptą mangą ir agurką supjaustykite plonais šiaudeliais ir sumaišykite su vermišeliais bei žirneliais. 4. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus ir patiekite su salotomis. 5. Apibarstykite žemės riešutais ir sezamais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg