![](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_61bb606528c94174bb96ebfa7692f914~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_134,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_61bb606528c94174bb96ebfa7692f914~mv2.jpg)
Kerniaus Pauliukonio nuotr.
GAIVIOS SALOTOS SU ARBŪZU, RIKOTOS SŪRIU, KRIAUŠĖMIS, ŠPINATŲ LAPAIS IR KEDRINĖMIS PINIJOMIS
(4 asm.)
Jums reikės:
3 didelių kriaušių
50glydyto sviesto
2 šaukštelių rudojo cukraus
apie 500 g arbūzo minkštimo
200 g rikotos sūrio
30gskrudintų lazdynų riešutų
50 g skrudintų kedrinių pinijų
100 g špinatų
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
4šaukštų balzaminio acto kremo
žiupsnelio druskos
Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su sviestu, cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Maisto smulkintuvu sutrinkite rikotą ir lazdynų riešutus.
Į pasirinktas lėkštes įpilkite balzaminio acto kremo.
Ant balzaminio acto kremo išdėliokite kubeliais pjaustytą arbūzą, špinatus ir kedrų riešutus. Uždėkite paruoštos rikotos masės, keptų kriaušių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus!