top of page

Gabrielės Martirosian pusiausvyros principas ir drąsių salotų receptas

VMGonline.lt kovo mėnesį skelbia salotų mėnesiu ir jau antrą pavasario dieną salotų virusą „paleido" tiesioginiame „Salotadienio šou" eteryje. Kiekvieną kovo savaitę kalbiname vieną iš renginio dalyvių ir spausdiname jo mėgstamiausių salotų receptą.


Renginyje dalyvavusi laidų ir renginių vedėja Gabrielė Martirosian prisipažino vienaip valganti savo svajonėse, kiek kitaip – realybėje: „Visada spintelėje turiu bulvių traškučių, nes kartais nieko negaliu sau padaryti: tiesiog jų noriu!"


Svarbiausia mitybos taisyklė?

Pusiausvyra. Jeigu vieną dieną nusižengiau normoms, kitą dieną stengiuosi sveikiau pasimaitinti. Manau, svarbu nepulti į kraštutinumus: nieko sau labai nedrausti, bet ir nepersistengti draudžiamais produktais.


Koks maisto kvapas iššaukia atostogų prisiminimus?

Atostogos man siejasi su vaisiais. Pastarąjį kartą atostogavau Balyje: valgiau labai daug ir įvairių vaisių. Tačiau uogų ir vaisių kvapas visada primena net ir paprasčausias vasaros atostogas, kurias leisdavau pas močiutę kaime ir valgydavau šviežias braškes, obuolius, ir kriaušes.


Ar sezonas turi įtakos mitybai ir šaldytuvo turiniui?

Didelės įtakos neturi. Vis pagalvoju, kad reikėtų praplėsti racioną, nes kartais atrodo, kad diena iš dienos valgau tuos pačius produktus visais metų laikais. Mano namuose visada yra šviežių uogų ir šviežių vaisių, nesvarbu – žiema ar vasara, tačiau žiemą norisi sotesnių patiekalų, daugiau bulvių.



Patiekalas, kurį svajoji pasigaminti, bet dėl tam tikrų priežasčių, rankos iki jo neišsitiesia?

Norėčiau namuose gaminti daugiau Azijos virtuvės patiekalų, bet man atrodo, kad jiem reikia labai daug įvairiausių produktų, jų dėti tiksliai tiek, kiek reikia ir pan. Be to, manau, svarbu turėti kaitlentę su ugnimi, o ne elektrinę. Azijietiška virtuvė man atrodo kelianti labai daugiau iššūkių.


Ką gamindama jautiesi geriausiai?

Labai mėgstu jūros gėrybes. Aštuonkojis – tas patiekalas, kurį visada ruošiu savo “special” svečiams. Taip pat midijos, krevetės ir pasta su jūros gėrybėmis.


Kas sugadina salotas?

Prasti produktai arba padažas. Ne kartą esu sulaukusi salotų, pagamintų iš puikių produktų, bet padažas buvo pernelyg intensyvus arba jo buvo per daug: salotos tiesiog plaukė.



GABRIELĖS GAIVIOS SALOTOS SU MANGAIS, ŠILAUOGĖMIS IR MOCARELA


Gabrielė: „Turiu draugą, kuris įkvepia eksperimentuoti. Jo dėka įgavau drąsos mocarelą derinti ne tik su pomidorais, bet ir su įvairiausiomis uogomis, vaisiais, pavyzdžiui, šiose salotose puikiai skamba šilauogės ir mangai. Nors originaliame recepte buvo vištiena, mano galva, mocarela ir vištiena jau yra per daug. Šios salotos man yra tikras atradimas, kurio niekaip neatsivalgau”.



Reikia:

  • Sultenių arba kitų mėgstamų salotų

  • Ilgavaisio agurko

  • Mocarelos

  • Prinokusio mango

  • Šilauogių

  • Pasiflorų tyrės

  • Gero alyvuogių aliejaus

  • Agavų sirupo

  • Mėtų papuošti

  • Druska, čili pipirai

  1. Agurką supjaustome plonais griežinėliais, mangą - plonomis riekelėmis.

  2. Mocarelą suplėšome mažesniais gabalėliais.

  3. Sultenes sudedame į indą, kuriame tieksime salotas, ant išdėliojame agurkų griežinėlius, mangų riekeles, mocarelą, šilauoges.

  4. Pagardiname pasiflorų tyre ir, jeigu rūgštoka, agavų sirupu.

  5. Papuošiame mėtų lapeliais, pabarstome druska, jeigu norisi - čili pipiriukais.


P.S. Pasak „Salotadienio" sumanytojo ir šio recepto autoriaus Alfo Ivanausko šiose salotose puikiai tiktų krevetės arba lašiša.


Asmeninio archyvo ir Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page