Egzotiškas viščiukas su mangais ir krevetėmis

Orkaitėje kepto viščiuko su mangais ir krevetėmis receptas pravers ir švenčių belaukiant, ir kasdiena džiaugiantis.

keptas viščiukas su mangais ir persimonais, Alfas vienas namuose, kalėdos, receptai, Alfo receptai

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA


Viščiukui su mangais ir krevetėmis iškepti reikia:

  • Apie 1 kg viščiuko

  • Pusės citrinos

  • 2 skiltelių česnako (vištos įdarui)

  • 4–5 žaliųjų citrinų lapų

  • 0,5 šaukštelio SANTA MARIA Kajeno paprikų

  • 0,5 šaukštelio SANTA MARIA maltos kalendros

  • Pusės pakelio SANTA MARIA prieskonių mišinio „Tom Kha“

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • 80 g DVARO sviesto 82 % rieb.

  • SABINO BASSO alyvuogių aliejaus

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 4 česnako galvučių

  • 1 didelio prinokusio mango

  • 2 persimonų

  • 200 g vyšninių pomidorų

  • 200 ml kokosų pieno

  • 500 g LOCAL OCEAN šviežių krevečių

  • Kuokštelio šviežių mėtų ir kalendrų (papuošimui)


1. Perpjaukite citriną į 4 dalis ir dvi jos dalis dėkite į viščiuko vidų kartu su pjaustytu česnaku ir žaliųjų citrinų lapais. Įberkite SANTA MARIA Kajeno paprikų, SANTA MARIA maltos kalendros, SANTA MARIA prieskonių mišinio „Tom Kha“, SANTA MARIA akmens druskos.

2. Po viščiuko oda pirštais padarykite „kišenes“, į kurias sudėkite sviesto gabalėlius. Dėkite jį į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Apšlakstykite SABINO BASSO alyvuogių aliejumi.

3. Iš šonų sudėkite česnako g