top of page

Duonelė atvirukas (Receptas)

  • eglerace
  • 03-01
  • 1 min. skaitymo
VMG nuotr.
VMG nuotr.

6–8 asm. 

Gaminimo laikas: apie 2 val.


Duonelei paruošti reikia:

  • 500 g kvietinių miltų

  • 7 g sausų mielių

  • 350 ml šilto vandens

  • 2 šaukštelių druskos

  • 5–6 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 100 g skirtingų spalvų pomidorų

  • Keleto šviežių petražolių šakelių  

  • 150 g juodųjų alyvuogių


  1. Supilkite šiltą vandenį (apie 35 °C temp.) sumaišykite su mielėmis ir palaukite 2–3 min., kol pradės rodytis burbuliukai skysčio paviršiuje.

  2. Į kvietinius miltus sudėkite skystį su mielėmis, druską ir įpilkite 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus. Išmaišykite iki vientisos masės.

  3. Tešlą perkelkite ant stalviršio, apibarstyto miltais, ir rankomis minkykite apie 5–7 min., kol taps elastinga.

  4. Išminkytą tešlą perkelkite į didelį dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir laikykite kambario temperatūroje apie 1–2 val., kol tešlos kiekis padvigubės.

  5. Kepimo skardą ištrinkite 1 šaukštu ypač tyro alyvuogių aliejaus ir sudėkite iškilusią tešlą. Tolygiai paskirstykite ir uždengę drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele dar pakildinkite apie 35–40 min.

  6. Iškilus tešlai pirštais padarykite duobutes.

  7. Iš petražolių, vyšninių pomidorų ir alyvuogių sudėkite ir įspauskite norimą ornamentą, apšlakstykite 1 šaukštu ypač tyro alyvuogių aliejaus.

  8. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 190–200 °C temp. apie 20 min. 

  9. Iškeptą duoną apšlakstykite likusiu ypač tyru alyvuogių aliejumi, truputėlį atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite. 

  10. Skaniausia valgyti, kol duona šilta ir ją patiekti su ypač tyru alyvuogių aliejumi. 


Gardžių atradimų.

bottom of page