top of page

Duona su perlinėmis kruopomis ir grikiais


Reikia:

  • 20 g šviežių mielių

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 250 ml lieso jogurto

  • 300 g KAUNO GRŪDAI kvietinių miltų duonai

  • 1 stiklinės virtų perlinių kruopų

  • 1 stiklinės apvirtų grikių kruopų

  • 60 ml aliejaus

  • 1 kupino šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų


Mieles ištrinkite su cukrumi ir jogurtu. Palikite šiltoje vietoje, kol mielės suaktyvės, maždaug 10–15 min.Suberkite KAUNO GRŪDAI kvietinius miltus duonai į dubenį, supilkite jogurtą su mielėmis, sudėkite perlines kruopas ir grikius, supilkite aliejų, suberkite druską ir maltas kalendras.Viską minkykite, kol susidarys glotni masė. Tešla bus skystoka. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą keksinę (11 x 30 cm) formą ir kildinkite apie 40 min.Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje 30–35 min. Prieš kepdami papurkškite orkaitės sieneles vandeniu arba kepkite naudodami garų orkaitės režimą.


Naujausi įrašai

bottom of page