top of page

Duona su graikiniais riešutais ir skrudintais svogūnais


Reikia:

  • 2 šaukštų melasos (galima keisti auksaspalviu sirupu, bet spalva nebus tokia intensyvi)

  • 40 g šviežių mielių

  • 300 g kvietinių miltų

  • 200 g viso grūdo kvietinių miltų

  • 150 g ruginių miltų

  • 1 šaukšto druskos

  • 250 ml tamsaus alaus

  • 150 ml vandens

  • 80 g graikinių riešutų

  • 20–30 g skrudintų svogūnų


1. Sirupą šiek tiek pašildykite, ištrinkite su mielėmis, įmaišykite 2 šaukštus kvietinių miltų ir palikite 15 min.

2. Į virtuvinio kombaino indą suberkite visus miltus, supilkite mielių tirpalą ir suberkite druską. Alų sumaišykite su vandeniu, supilkite į kombaino indą ir viską minkykite, kol pasidarys vientisa, glotni tešla.

3. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite maždaug valandai.

4. Perminkykite tešlą, įminkykite smulkintus riešutus ir sudėkite į 2 išklotas kepimo popieriumi keksines formas (22x10 cm). Palikite 30 min. kildintis.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Kepaliukų viršų patepkite vandeniu ir pabarstykite skrudintais svogūnais. Šaukite duoną į orkaitę ir iš karto sumažinkite temperatūrą iki 160 °C.

6. Kepkite apie 50 min.

7. Aušinkite duoną ant grotelių.

Naujausi įrašai

bottom of page