![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_9cea257ed35544fbb4191ec27a5b061c~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_221,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_9cea257ed35544fbb4191ec27a5b061c~mv2.jpg)
Laidą ir patiekalo video receptą rasite ČIA
8 vnt.
Reikia:
250 ml vandens
350 g miltų
4 g sausų mielių
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio SANTA MARIA akmens druskos
1 šaukštelio SANTA MARIA Viduržemio jūros prieskonių
1. Tešlai sumaišykite visus ingredientus ir minkykite, kol bus glotni tešla. Suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite plėvele ir dėkite nakčiai į šaldytuvą. Rinkitės patogų transportavimui indą. Tešlos tūris padidės 2–3 kartus, tad indas turi būti gana didelis.
2. Pakilusią tešlą padalinkite į 4–6 dalis, lengvai jas pakočiokite arba tiesiog ištempkite į pailgus, nestorus liežuvėlius. Jais apvyniokite paruoštas lazdyno šakas. Dėkite jas į kepsninę ir kepkite kartkartėmis pavartydami 10–15 min.
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_d8ac0c9de1dd46b3850cb6ef8bbc06b7~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_221,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_d8ac0c9de1dd46b3850cb6ef8bbc06b7~mv2.jpg)
ALFO PATARIMAI:
· Rinkitės kuo lygesnes lazdyno šakas, supjaustykite jas tokio ilgio gabaliukais, kad tilptų į kepsninę, gerai jas nuplaukite.
· Duonos tešlą galite paskaninti džiovintais pomidorais, sūriu, alyvuogėmis, prieskoninėmis žolelėmis, kepintomis saulėgrąžomis ar moliūgų sėklomis.
· Lygiai taip pat galite iškepti duoną ant šakų įprastoje orkaitėje.
Skanaus!