Drėgnas kriaušių pyragas


drėgnas kriaušių pyragas, VMGonline.lt receptai
Valerijos Stonytės nuotr.

8 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 40+20 min.

Orkaitės temp. 180 - 130°C


Reikia:

Tešlai:

  • 3-4 didelių kriaušių

  • 3 kiaušinių

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukštelio DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 70 g tirpinto VILNIUS margarino kepiniams

  • 100 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Užpilui:

  • 250 g maskarponės

  • 150 g riebios grietinės

  • 1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 1 žaliosios arba įprastos citrinos nutarkuotos žievelės

  • 1 kiaušinio

  • citrinos skiltelių ir mėtos lapelių papuošti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Kriaušes nulupkite, supjaustykite kubeliais.

  3. Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms.Išplakite kiaušinius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, DANSUKKER vaniliniu cukrumi ir tirpintu VILNIUS margarinu kepiniams, sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais.

  4. Tešlą supilkite ant kriaušių, išmaišykite ir viską sudėkite į formą.

  5. Lengvai pakratykite.Kepkite apie 40 min., kol paviršius pagels.

  6. Dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą.

  7. Kepkite dar 15-20 min sumažinus kaitrą iki 140-130 °C. Aušinkite orkaitėje.

  8. Pyragą puoškite citrinos skiltelėmis ir mėtomis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg