Drėgnas kriaušių pyragas
- 2020-01-01
- 1 min. skaitymo

8 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 40+20 min.
Orkaitės temp. 180 - 130°C
Reikia:
Tešlai:
3-4 didelių kriaušių
3 kiaušinių
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštelio DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
70 g tirpinto VILNIUS margarino kepiniams
100 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Užpilui:
250 g maskarponės
150 g riebios grietinės
1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žaliosios arba įprastos citrinos nutarkuotos žievelės
1 kiaušinio
citrinos skiltelių ir mėtos lapelių papuošti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Kriaušes nulupkite, supjaustykite kubeliais.
Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms.Išplakite kiaušinius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, DANSUKKER vaniliniu cukrumi ir tirpintu VILNIUS margarinu kepiniams, sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais.
Tešlą supilkite ant kriaušių, išmaišykite ir viską sudėkite į formą.
Lengvai pakratykite.Kepkite apie 40 min., kol paviršius pagels.
Dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą.
Kepkite dar 15-20 min sumažinus kaitrą iki 140-130 °C. Aušinkite orkaitėje.
Pyragą puoškite citrinos skiltelėmis ir mėtomis.