top of page

Didkepsnis su sviesto ir kavos padažu


Reikia:

  • 1 jautienos didkepsnio

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukšto aliejaus

  • šlakelio raudonojo vyno

  • 60 ml riebios grietinėlės

  • 80 ml stiprios kavos

  • druskos, juodųjų pipirų


Didkepsnį iškepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite po 3–5 min. iš abiejų pusių, priklausomai nuo to, kaip iškepusį kepsnį mėgstate.Didkepsnį išimkite ir į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą ir trintus česnakus. Maišydami kepkite apie 1 min.Supilkite vyną, padidinkite kaitrą minutei, kad vynas nugaruotų.Tuomet supilkite grietinėlę, kavą, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol padažas sutirštės.Patiekite padažą su didkepsniais.

Naujausi įrašai

bottom of page