Dar vienas būdas mėgautis grikiais: riešutų ir grikių salotos


grikių ir riešutų salotos, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


2 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

  • 1 stiklinės grikių

  • 1 nedidelės cukinijos

  • Ryšelio petražolių

  • 50 g graikinių arba lazdynų riešutų

  • Gabaliuko citrinos žievelės

  • 2–3 skiltelių česnako

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 50 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus


  1. Užpilkite grikius vandeniu ir palikite mažiausiai valandai. Po valandos nusunkite. Cukiniją supjaustykite smulkiais kubeliais, perliekite verdančiu vandeniu ir sumaišykite su grikiais.

  2. Į trintuvo indą sudėkite petražoles, graikinius riešutus, citrinos žievelę, česnaką ir viską sutrinkite iki trupinių.

  3. Pabarstus pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Grikius su cukinijomis sumaišykite su riešutų pabarstais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite.


Skanaus!


Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg