
Reikia:
360 g PAULUNS grūdų ir sėklų rinkinio su žaliaisiais lęšiais ir bolivinėmis balandomis
1 nedidelės cukinijos
1–2 riekelių baklažano
¼ vid. dydžio svogūno
1–2 skiltelių česnako
Aliejaus (kepti)
Čiobrelio šakelių
250 g KIETAVIŠKIŲ vyšninių pomidoriukų
100 g fetos
Mėgstamų prieskoninių žolelių (patiekti)
SANTA MARIA akmens druskos
Citrinos žievelės ir sulčių (patiekti)
Ypač tyro alyvuogių aliejaus (patiekti)
1. PAULUNS grūdų ir sėklų rinkinį su žaliaisiais lęšiais ir bolivinėmis balandomis išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais – maždaug 1 cm dydžio kubeliais.
2. Pasmulkinkite svogūną ir česnaką.
3. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, pakaitinkite ir suberkite cukiniją, baklažaną ir svogūną. Kepkite, kol daržovės apkeps, bet dar bus traškios, kartu įdėkite čiobrelio šakelę ir smulkintą česnaką. Apkepkite.
4. Suberkite KIETAVIŠKIŲ vyšninius pomidoriukus ir kepkite, kol jų odelė sprogs. Tada suberkite grūdų bei sėklų rinkinį ir pakepkite, kol viskas sušils.
5. Sudėkite į patiekimo lėkštę, iškeldami ant viršaus pomidoriukus. Užberkite trupinto sūrio ir mėgstamų prieskonių žolelių.
6. Prieš patiekdami salotas pagardinkite akmens druska, tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.

ALFO PATARIMAI:
· Šias salotas taip pat galite patiekti su kepta triušiena, lašiša, vištiena.
· Puikiai tiks ir karštai rūkyta skumbrė arba kita žuvis.
Skanaus!