top of page

Džiovintos morkų duonelės su pikantiška krilių užtepėle


užtepėlė, morkų duonelė, receptai, Alfas Ivanauskas
Shutterstock.com

Gaminimas 30 min.

Džiovinimas 8-10 val.


Duonelei pagaminti reikia:

  • 1/5 dalies morkų išspaudų

  • 2/5 dalių saulėgrąžų sėklų

  • 2/5 dalių linų sėmenų

  • Citrinų sulčių

  • Mėgstamų prieskonių

  • Žiupsnelio druskos

Užtepėlei:

  • Indelio SANTA BREMOR krilių užtepėlės KRILL SPREAD

  • 2 prinokusių avokadų

  • Majonezo

  • Mėlynojo svogūno

1. Į galingą maisto smulkintuvą sudėkite per naktį mirkytas linų sėmenis, morkų išspaudas, citrinų sultis, prieskonius bei druską. Sumalkite iki tešlos konsistencijos. Jei reikia, šiek tiek įpilkite vandens.

2. Dubenyje sumaišykite gautą masę su saulėgrąžomis. Tešlą paskleiskite ant džiovinimo lakštų.

3. Džiovinkite maisto džiovyklėje ne aukštesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje 8–10 val. Po kelių džiovinimo valandų duonelėms suteikite formą – supjaustykite jas peiliu. Kai tik bus įmanoma, duoneles džiovinimo metu kas kelias valandas apverskite.

4. Patiekite su užtepėle: krilių užtepėlę KRILL SPREAD sumaišykite su dviem sutrintais avokadais, majonezu ir smulkiai kapotu mėlynuoju svogūnu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page