top of page

Cukinijų ir sūrio karpačas (receptas)

Cukinijų sezonas įsibėgėja. Jeigu jau esate išbandę daugybę patiekalų su šia daržove ir norisi kažko naujo, būtinai pagaminkite cukinijų ir sūrio karpačą pagal Alfo receptą. Pagardintą žemuogėmis


cukinijų ir sūrio karpačas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

2 asm.


Cukinijų ir sūrio karpačui pagaminti reikia:

  • ½ mažos žaliosios cukinijos

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1½ šaukšto baltojo vyno acto

  • 3–4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 česnako skiltelės

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 saujos žemuogių

  • 20 g kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Baziliko lapelių (papuošimui)

  1. Cukiniją ir svogūną supjaustykite GRAEF maisto pjaustykle.

  2. Į lėkštę sudėkite cukinijos gabalėlius, svogūną. Užberkite druskos, pilkite baltojo vyno acto, alyvuogių aliejaus.

  3. Įtarkuokite česnako, citrinos žievelės, užberkite žemuogių, skustuku įpjaustykite kietojo sūrio.

  4. Papuoškite baziliko lapeliais ir užberkite juodųjų pipirų. Palikite pastovėti 5–7 minutes, kad daržovės įsigertų aliejaus ir acto.


ALFO PATARIMAI:


· Jei nerandate žemuogių, jas galite keisti smulkiai pjaustytomis braškėmis.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page