Cukinijų duona



6-8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 1 cukinijos (300–350 g)

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 4 kiaušinių

  • 100 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 250 g miltų

  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1–2 šaukštelių juodųjų sezamų

1. Pailgą kekso formą (11×33 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Pusę cukinijos sutarkuokite smulkiai, pusę – pailgomis riekelėmis. Tarkuotą cukiniją nuspauskite.

3. Kiaušinius paplakite su aliejumi, suberkite sūrį ir išmaišykite.

4. Miltus persijokite su druska ir kepimo milteliais. Suberkite mišinį į kiaušinių ir aliejaus masę, lengvai išmaišykite. Pabaigoje sukrėskite smulkiai tarkuotą cukiniją ir Provanso žoleles. Išmaišykite.

5. Pusę tešlos kiekio sudėkite į formą, ant viršaus sudėkite cukinijų riekeles, sudėkite likusią tešlą, išlyginkite viršų ir pabarstykite juodaisiais sezamais. Kepkite apie 60 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg