![](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_cbb4b0c1d85347d984b7dbebb39b286a~mv2.jpg/v1/fill/w_142,h_88,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_cbb4b0c1d85347d984b7dbebb39b286a~mv2.jpg)
6-8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
1 cukinijos (300–350 g)
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
4 kiaušinių
100 ml aliejaus
1 šaukštelio Provanso žolelių
250 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
1–2 šaukštelių juodųjų sezamų
1. Pailgą kekso formą (11×33 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2. Pusę cukinijos sutarkuokite smulkiai, pusę – pailgomis riekelėmis. Tarkuotą cukiniją nuspauskite.
3. Kiaušinius paplakite su aliejumi, suberkite sūrį ir išmaišykite.
4. Miltus persijokite su druska ir kepimo milteliais. Suberkite mišinį į kiaušinių ir aliejaus masę, lengvai išmaišykite. Pabaigoje sukrėskite smulkiai tarkuotą cukiniją ir Provanso žoleles. Išmaišykite.
5. Pusę tešlos kiekio sudėkite į formą, ant viršaus sudėkite cukinijų riekeles, sudėkite likusią tešlą, išlyginkite viršų ir pabarstykite juodaisiais sezamais. Kepkite apie 60 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.
Skanaus!