top of page

Būtinai išbandykite: 5 padažai prie keptos duonos

  • 2020-07-10
  • 1 min. skaitymo

Istorijos, kaip jau iškepta duona atsirado aliejuje, niekas nežino. Tačiau jos populiarumas nuo to nė kiek nemažėja. Tamsi ar šviesesnė (Palangos) – kiekvieno asmeninis reikalas. Panašiai ir su padažu. Vis dėlto, kad turėtumėte variantų stebinti ir pelnytumėte duonos kepėjo vardą, akiračiui praplėsti siūlome keletą padažų. Net su avokadais!


ree


Sūrio ir alaus padažas

  • 125 g mocarelos

  • 250 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • ½  šaukštelio miltų

  • 120 ml šviesaus alaus

  • 1 skiltelės česnako

  • aitriosios paprikos pagal skonį

  1. Mocarelą suplėšykite ir sumaišykite su fermentiniu sūriu, miltais, trintu česnaku ir kapota aitriąja paprika.

  2. Į nedidelį puodą supilkite alų ir truputį pakaitinkite.

  3. Suberkite sūrio mišinį ir nuolat maišydami kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol padažas taps vientisas.


Krienų padažas su kukurūzais

  • 150 g grietinės

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • šaukšto krienų

  • šlakelio citrinos sulčių

  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

  1. Visus ingredientus sutrinkite maisto smulkintuvu.


Medaus ir garstyčių padažas

  • 100 g majonezo

  • 1–2 šaukštų garstyčių

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 skiltelės česnako

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Sumaišykite visus ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais.

padažas prie keptos duonos, Alfo receptai
Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.



„Sriracha“ aštrusis padažas

  • 150 g kreminio sūrio

  • 2 šaukštų majonezo

  • pagal skonį padažo „Sriracha“

  1. Visus ingredientus sumaišykite, paskaninkite druska.


Avokadų padažas

  • 2 avokadų

  • 1 trumpavaisio agurko

  • ryšelio prieskoninių žolelių (krapų, bazilikų)

  • citrinos sulčių

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 skiltelės česnako

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Visus ingredientus sutrinkite maisto smulkintuvu.



Skanaus!

bottom of page