top of page

Labai naminis „greitukas": grybų ir makaronų apkepas (Receptas)

Jaukus, greitas, naminis, sotus, apetitą žadinantis, bet nesunkus. Kaip tik toks patiekalas yra tobulas vakarienei (bet tinka ir pietums). Makaronai, grybai ir geras sūrio padažas: būtinai išbandykite.


Grybų ir makaronų apkepas_Alfo receptas
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.


Grybų ir makaronų apkepui pagaminti reikia:

  • 1 šaukštelio druskos

  • 250 g grybų

  • 1 nedidelio brokolio

  • 3–4 saulėje džiovintų pomidorų puselių

  • 400 g virtų makaronų

  • Sviesto (formai patepti)

  • Džiūvėsėlių (formai pabarstyti)


Padažui:

  • 0,5 l pieno

  • 1 kiaušinio

  • 2 šaukštų garstyčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g puskiečio sūrio

  • Saujelės kietojo sūrio (pabarstyti)


  1. Paruoškite kepimo formą. Patepkite ją sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais.

  2. Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir į jį sudėkite grybus bei žiedynais suskirstytus brokolius. Virkite 3 min., po to nukoškite. Sumaišykite su pjaustytais džiovintais pomidorais.

  3. Pieną sumaišykite su kiaušiniu. Sudėkite garstyčias, druską, suberkite puskietį sūrį ir labai gerai išmaišykite.

  4. Sudėkite daržoves ir makaronus pramaišiui į pateptą sviestu formą, užpilkite padažu. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min. Prieš kepimo pabaigą užberkite kietojo sūrio.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page