Neįtikėtini virtų bulvių lietiniai blyneliai

Jeigu mėgstate lietinius, bet dar niekada nebandėte bulvių lietinių, būtinai išbandykite šį receptą.

Alfas Ivanauskas, bulvių lietiniai, receptas
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

#Alfodidysiskulinarinissou laidas ir video receptą rasite ČIA


Bulvių lietiniams blyneliams reikia:

  • 300 g virtų bulvių

  • 250 ml pieno

  • 2 kiaušinių

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 6080 g miltų

  • Aliejaus (keptuvei patepti)

  • 1 KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda

  • Nedidelio ryšelio petražolių

  • 2 skiltelių česnako

  • SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“ patiekti

  • Grietinės patiekti

  1. Sugrūskite bulves, sumaišykite su pienu, kiaušiniais ir miltais, įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Palikite tešlą pastovėti.

  2. KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda supjaustykite mažais kubeliais, pasmulkinkite petražoles ir česnaką, viską sumaišykite su lietinių tešla.

  3. Lengvai patepkite keptuvę aliejumi ir kepkite gana plonus blynus. Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno.

  4. Patiekite su SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu „Originalus“ sumaišytu su grietine.