Azijietiški vafliai su krabų lazdelėmis

Jeigu mėgstate vaflius, nuo šių tiesiog neatsiplėšite, nes vaflio viduje jūsų laukia skanus ir sultingas krabų lazdelių įdaras.


traškūs vafliai su krabų lazdelių įdaru, Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Azijietiškiems vafliams su krabų lazdelėmis pagaminti reikia:

  • 180 g ŽEMAITIJOS PIENO liesos varškės 0,5 % rieb.

  • 120 g grietinėlės 36 % rieb.

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 stiklinės miltų

  • 4 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 8 VIČI CLASSIC atšaldytų krabų skonio lazdelių iš surimio

  • 1 AJI džiovintų jūrų dumblių lapų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos


1. Į dubenį dėkite varškę, supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinius ir su ELECTROLUX virtuviniu trintuvu viską sutrinkite. Berkite kepimo miltelius, cukrų, druską, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite šluotele.

2. Suberkite miltus ir maišykite, tešla turėtų būti tokia, kad sunkiai kristų nuo šluotelės. Supilkite aliejų, išmaišykite.

3. Krabų lazdeles supjaustykite, jūrų dumblių lapus sukarpykite mažomis juostelėmis ir suberkite į tešlą, išmaišykite (kaip laidoje rodė Alfas).

4. Į įkaitintą GRAEF vaflinę dėkite paruoštą tešlą ir kepkite.


Padažui:

½ šaukštelio vasabio krienų

3 šaukštų DAUMANTŲ majonezo „Karališkas“


Sumaišykite vasabį su majonezu, toks padažas labai tiks prie sūrių vaflių.


ALFO PATARIMAI:

· Jie skanūs ir šilti, ir šalti.

· Galite patiekti juos ir renkantis svečiams kaip užkandį.

· Galite į blynus įtarkuoti šviežios kalendros ar paskaninti sezamų sėklomis


Skanaus!