Bulvių virtinukai su Bolonijos padažu makaronams


Reikia:

  • 400 g virtinukų

  • 250 g lieso faršo

  • 200 g Bolonijos padažo FELIX BOLOGNESE makaronams

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • Druskos

  • 30–40 g tarkuoto kietojo sūrio

  • Bulvių virtinukams:

  • 400 g virtų miltingų bulvių

  • 100 g miltų

  • 30 g trinto Parmezano sūrio

  • Druskos


1. Keptuvėje pakaitinkite 1 šauktą aliejaus ir apkepkite faršą. Supilkite Bolonijos padažą FELIX BOLOGNESE makaronams, išmaišykite ir pašildykite.

2. Išvirkite virtinukus pasūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus.

3. Virtinukus sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo indą ir užpilkite ant viršaus padažo. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 10 minučių.

4. Prieš patiekdami pabarstykite tarkuotu sūriu.

Bulvių virtinukai:

1. Išvirkite bulves su lupenomis, po to jas nuvalykite ir sutrinkite smulkia trintuve.

2. Įberkite persijotus miltus, druskos, sūrį ir užminkykite tešlą.

3. Iš bulvių tešlos formuokite volelius, kuriuos supjaustykite nedideliais gabaliukais. Paskleiskite po darbastalį ir leiskite trumpai jiems apdžiūti – 6–8 min.

4. Virtinukus galite virti iš karto, o galite ir sušaldyti.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg