Bulvių maltinukai su žirneliais


bulvių maltinukai su žirneliais, VMGonline.lt
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 2 šaukštelių „garam masala“ prieskonių

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • ½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių

  • 500 g bulvių

  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • 3 skiltelių česnako

  • ½ aitriosios paprikos

  • 1 raudonojo svogūno

  • 50 g miltų

  • Druskos, pipirų

  • Aliejaus (kepti)

1. Keptuvėje 1–2 min. pakaitinkite „garam masalą“, kalendras ir papriką. Kruopščiai nuplaukite bulves. Išvirkite ir nusunkę palikite 20 min. Po to nulupkite ir sugrūskite košę. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min., o po to nusunkite.

2. Susmulkinkite česnaką ir aitriąją papriką, labai smulkiai supjaustykite svogūną. Viską sumaišykite. Suberkite miltus, prieskonius, sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Formuokite nedidelius maltinius, apkepkite juos keptuvėje su 1–2 šaukštais aliejaus (4–5 min.), po to šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir baikite kepti (10 min.).

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg