Bulvių apkepas su antiena


Reikia:

  • 340 g LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 saliero lapkočio

  • 2 nedidelių morkų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų sviesto

  • 1 mažos skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų

  • 50 g raudonojo sauso vyno

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio raudonėlio

  • 3 didelių vienodo dydžio bulvių

  • Aliejaus (bulvėms pašlakstyti)


1. Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais, supilkite aliejų į keptuvę, įdėkite sviestą ir ištirpinkite. Suberkite daržoves į aliejaus bei sviesto mišinį ir kepkite vidutinėje kaitroje, kol suminkštės.

2. LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą sumalkite ir sudėkite ją į keptuvę prie daržovių. Greitai viską maišykite. Mėsą apkepkite vidutinėje kaitroje. Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir jį nugarinkite.

3. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu. Pomidorų masę supilkite į mėsą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol išgaruos skystis.

4. Pabaigoje suberkite raudonėlį ir pasūdykite. Ataušinkite.

5. Mėsą sudėkite į kepimo formą (arba bendrą, arbą porcijinę – kiekvienam valgytojui).

6. Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėliokite ant mėsos, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 min. 190 laipsnių temp., kol bulvės taps minkštos ir gražiai apskrus.


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg