top of page

Bulvės „Hasselback“


Bulvės „Hasselback“, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 4 didelių lygių bulvių

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (pašlakstyti)

Padažui:

  • 200 g graikiško jogurto

  • 2 šaukštų baltųjų krienų

  • 2 šaukštų smulkiai kapotų krapų

  • 1–2 šaukštų citrinų sulčių

  • Krapų ir rožinių pipirų (patiekti)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros. Skardą ištieskite aliuminio folija „Gosia“.Bulves kruopščiai nušveiskite. Apačioje nupjaukite nedidelį gabalėlį, kad pagrindas būtų plokščias ir bulvės stovėtų stabiliai.

2. Bulves įpjaukite griežinėliais (neperpjaukite iki galo). Kad būtų lengviau, iš abiejų pusių galite padėti po vienodo storio įrankį – peilis remsis į jį ir iki galo neperpjaus bulvės.

3. Lengvai išskleiskite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi. Kepkite maždaug 30 min.

4. Padažui sumaišykite visus ingredientus.

5. Bulves patiekite su padažu, pabarstykite krapais ir rožiniais pipirais.

Naujausi įrašai

bottom of page