4 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
2 vid. dydžio baklažanai
Aliejaus kepti
Druskos
200 g fetos
4–5 skiltelės česnako
40–50 g kedrinių pinijų
Ryšelis petražolių
Kelios šakelės kalendrų
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
1. Baklažanus nulupkite, supjaustykite kubeliais (maždaug 1 x 1 cm). Pabarstykite druska ir palikite, kad išsiskirtų skystis. Baklažanus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepkite baklažanus, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių.
2. Fetą sutrupinkite.
3. Petražoles ir kalendras susmulkinkite, pagardinkite citrinos sultimis, jei reikia – medumi, įberkite šiek tiek druskos. Pabaigoje įpilkite aliejaus.
4 Duoną patepkite žolelių padažu, dėkite baklažanus, trupintą fetą, pabarstykite kedrinėmis pinijomis.
コメント