Brusketos su baklažanais ir feta


Brusketos su baklažanais ir feta, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

  • 2 vid. dydžio baklažanai

  • Aliejaus kepti

  • Druskos

  • 200 g fetos

  • 4–5 skiltelės česnako

  • 40–50 g kedrinių pinijų

  • Ryšelis petražolių

  • Kelios šakelės kalendrų

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 1 šaukštas citrinos sulčių

1. Baklažanus nulupkite, supjaustykite kubeliais (maždaug 1 x 1 cm). Pabarstykite druska ir palikite, kad išsiskirtų skystis. Baklažanus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepkite baklažanus, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių.

2. Fetą sutrupinkite.

3. Petražoles ir kalendras susmulkinkite, pagardinkite citrinos sultimis, jei reikia – medumi, įberkite šiek tiek druskos. Pabaigoje įpilkite aliejaus.

4 Duoną patepkite žolelių padažu, dėkite baklažanus, trupintą fetą, pabarstykite kedrinėmis pinijomis.