4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Šokoladainiui reikia:
120 g maltų migdolų
2 šaukštų tarkuotos apelsinų žievelės
50 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
120 g apelsinų džemo
4 kiaušinių
150 g cukraus
150 g SENOLIŲ sviesto (82% rieb.)
200 g juodojo šokolado
1. Šokoladą ištirpinkite ir ataušinkite, bet nesustingdykite – jis turi likti skystas. Minkštą SENOLIŲ sviestą išplakite su cukrumi, apelsino žievele ir sultimis, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite šokoladą ir pabaigoje suberkite maltus migdolus.
2. Viską išmaišykite, tešlą supilkite į 20 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, ir šaukite į orkaitę.
3. Kepkite apie 45 min. įkaitintoje iki 170 °C orkaitėje.
4. Ištraukite pyragą iš orkaitės, leiskite ataušti, viršų patepkite apelsinų džemu. Puoškite taip, kaip pageidaujate.
Skanaus!
Comments