4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
500 g bulvių
2 kiaušinių
2 svogūnų
400 g kubeliais pjaustytų pomidorų savo sultyse
2 skiltelių česnako
50 g rudojo cukraus
2 šakelių čiobrelio
20 g raudonojo vyno acto
100 g kietojo sūrio
Kelių lapelių šviežio baziliko
Šlakelio aliejaus
Druskos, pipirų
1. Bulves ir svogūną nulupkite, sutarkuokite smulkia tarka. Nupilkite susikaupusį vandenį ir įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite ir kepkite plonus klasikinius bulvinius blynus.
2. Česnako skilteles ir likusį svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi, įdėkite čiobrelio ir užpilkite pomidorais savo sultyse. Įberkite cukraus ir įpilkite acto. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite padažui pavirti 10 min. ant silpnos ugnies.
3. Kepimo formoje sluoksniuokite jau iškeptus blynus, padažą ir tarkuotą sūrį. Kai sudėsite visus sluoksnius, kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
4. Kai iškeps, pabarstykite smulkintu baziliku.