top of page

Veganiškas grilis: kukurūzų burbuolė kalendrų marinate

VMGonline.lt jau viliojo ne vienu veganišku ir vegetarišku grilio receptu. Jei išragavote ankstesniuosius, gardžiųjų tofu, rudųjų pievagrybių ir paprikų, mangų ir eringi grybų iešmelių, išbandėte halumio sūrio bei slyvų vėrinukų skonį, atėjo metas traškioms, peletrūno, citrinų ir kalendrų marinato trio pagardintoms kukurūzų burbuolėms. Krimskite jas ir kaip užkandį, ir kaip garnyrą!

Valerijos Stonytės nuotr.


Kukurūzo burbuolė

Reikės:

  • 4 virtų kukurūzo burbuolių

  • 50 g sviesto (verta išmėginti „Ghee Easy“ sviestą)

  • druskos, pipirų

  • 100 g peletrūno, citrinų ir kalendrų marinato

  • šviežių kalendrų

  1. Kukurūzo burbuoles iškepkite grilyje, ištepę jas sviestu ir pagardinę druska bei pipirais.

  2. Kai apkeps, supjaustykite žiedeliais, ištepkite marinatu ir dar trumpam dėkite ant griliaus.

  3. Patiekite su šviežiais kalendrų lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page