Kerniaus Pauliukonio nuotr.
1 asm.
Reikia:
1 kiaušinio
1 riekelės šviesios duonos
kelių juostelių karštai rūkytos šoninės
1 didelės saujos špinatų
įvairių prieskoninių žolelių (bazilikų, kalendrų, krapų)
šviežios arba džiovintos aitriosios paprikos (pagal skonį)
1 šaukšto sviesto
šlakelio aliejaus
kelių šalavijo lapelių
Nedideliame puode užvirkite vandenį. Kaitrą sumažinkite.
Paimkite tuščią arbatos puodelį ir naudodami maistinę plėvelę puodelio viduje suformuokite lyg maišelį ar ryšulėlį. Patepkite vidų aliejumi, suberkite smulkintas prieskonines žoleles ir aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį ir tvirtai laikydami perkelkite ryšulėlį į verdantį vandenį. Virkite 3–5 minutes. Tuomet atsargiai išimkite kiaušinį iš maistinės plėvelės.
Tuo metu keptuvėje su sviestu pakepkite špinatus, šalavijus ir smulkintą šoninę. Maišydami kepkite kelias minutes.
Paskrudinkite duoną (galite įtrinti česnaku), ant jos sudėkite keptus špinatus su šonine ir virtą kiaušinį. Papuoškite stambesniais keptos šoninės gabaliukais.
Skanaus!
Comments