Benedikto kiaušinis su žolelėmis pagal Alfą


Kerniaus Pauliukonio nuotr.



1 asm.

Reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 1 riekelės šviesios duonos

  • kelių juostelių karštai rūkytos šoninės

  • 1 didelės saujos špinatų

  • įvairių prieskoninių žolelių (bazilikų, kalendrų, krapų)

  • šviežios arba džiovintos aitriosios paprikos (pagal skonį)

  • 1 šaukšto sviesto

  • šlakelio aliejaus

  • kelių šalavijo lapelių

  1. Nedideliame puode užvirkite vandenį. Kaitrą sumažinkite.

  2. Paimkite tuščią arbatos puodelį ir naudodami maistinę plėvelę puodelio viduje suformuokite lyg maišelį ar ryšulėlį. Patepkite vidų aliejumi, suberkite smulkintas prieskonines žoleles ir aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį ir tvirtai laikydami perkelkite ryšulėlį į verdantį vandenį. Virkite 3–5 minutes. Tuomet atsargiai išimkite kiaušinį iš maistinės plėvelės.

  3. Tuo metu keptuvėje su sviestu pakepkite špinatus, šalavijus ir smulkintą šoninę. Maišydami kepkite kelias minutes.

  4. Paskrudinkite duoną (galite įtrinti česnaku), ant jos sudėkite keptus špinatus su šonine ir virtą kiaušinį. Papuoškite stambesniais keptos šoninės gabaliukais.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg