Be priekaištų: sūrio blyneliai su špinatais


sūrio blyneliai su špinatais, varškėčiai su špinatais, kepti varškėčiai, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.


Reikia:

  • 50 g špinatų

  • Šlakelio aliejaus

  • 300 g kreminio sūrelio

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 4 šaukštų speltos miltų

  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

  1. Špinatus trumpai pakepkite su trupučiu aliejaus – tiek, kad jie nuvystų, apie 2–3 min. Išimkite, ataušinkite ir lengvai pasmulkinkite.

  2. Kreminį sūrelį sumaišykite su špinatais ir kiaušiniu. Pasūdykite, įmaišykite garstyčias.

  3. Persijokite miltus ir kepimo miltelius, sumaišykite su špinatų mase.

  4. Viską gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius paplotėlius. Formuodami rankas patepkite aliejumi – taip tešla nelips prie jų.

  5. Kepkite varškėčius keptuvėje, nustatę nedidelę kaitrą, iš abiejų pusių.

  6. Patiekite su mėgstamu padažu arba daržovėmis.


Skanaus!


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg